Voorjaar (#Spring)

Het voorjaar van 2014 is warm begonnen na een zachte winter, natuurlijk er waren wel wat momentjes van vorst maar geen lange koude door sneeuw en ijs gekenmerkte periode. Het warme begin heeft de natuur extra vroeg laten ontwaken want op het moment dat ik dit typ zijn de bloesems alweer uit mijn appelboompje gewaaid.Het voorjaar ook wel de Lente genoemd is in de natuur de periode van nieuw leven en nieuwe kansen en kunnen wij mensen genieten van de pracht, de praal en het jonge leven dat de natuur voortbrengt. Verwonderd zijn over wat nog niet lang geleden dor en uitgestorven leek.
De zachte winter en het vroege voorjaar en de nog onvoorspelbare zomer die zal volgen worden volgens sommigen beïnvloed door het El Niño verschijnsel ver weg in de Stille Oceaan en waarschijnlijk is dat ook wel zo want ons collectief geheugen zegt ons dat wij tijdens voorgaande El Niño jaren last hadden van warme natte winters en lange droge zomers.
Of de geleerden gelijk krijgen met de voorspelling van een krachtige El Niño? Waarschijnlijk wel maar vooralsnog proberen we te genieten van het moois dat het voorjaar te bieden heeft en hopen we mee liften nieuwe kansen die zichzelf aan de lente verbinden.

Meer weten over El Niño?

Share Button