@ originaliteit

Vele creatievelingen gaan voor originaliteit omdat het in hun geest zit, onder deze mensen bevinden zich ook fotografen die graag een bijzonder en apart iets willen scheppen in hun beelden. Waar er voor sommige creatievelingen nog nieuwe producten zoals 3D printers uitgevonden worden is voor de fotograaf en dan vooral de portret/ model fotograaf steeds moeilijker om echt origineel te zijn. De fotografie bestaat immers al een paar jaar (laten we zeggen ruim een eeuw) en het fotografenbestand is inmiddels wereldwijd best wel immens geworden, zowel voor de hobby als voor de beroepsmatige invulling.
En laten we eerlijk zijn, de modellen hebben ondertussen al wel in alle denkbare houdingen die het menselijk lichaam aankan zonder te breken of open te knappen geposeerd, de houdingen die je zelden terugziet zijn dan ook houdingen die het menselijk lichaam geen goed doen. Maar betekend dit dan het einde van de fotografie?
Nee hoor, want ik geloof dat je als fotograaf je creativiteit kan gebruiken om dat wat (waarschijnlijk) al eens gedaan is op je eigen manier te doen en in te vullen want het geluk wil dat zodra je 1 element wijzigt ten opzichte van een origineel, dat je misschien niet eens kent, de foto er toch heel anders uit kan zien zodat het toch een bijzondere foto wordt, laat staan als je er meer dan 1 element wijzigt.
De originaliteit kun je nog steeds halen uit het op eigen wijze (en ja, soms ook eigenwijze) invullen van het concept, het juiste team (en geluk kan nooit kwaad) bij het maken van een foto.

Share Button