“Be the one” drie kleine woordjes die zo achter elkaar aan het begin van een zin geplaatst zo een gebod uit een der heilige geschriften zou kunnen inluiden. Het zijn in dit geval drie woordjes uit een langere zin die ik recent bij een model getatoeĆ«erd zag staan op haar schouder.
Nu heb ik in de loop der jaren bij vrienden, bekenden, vriendinnen, modellen, collegae, enzovoorts natuurlijk al veel verschillende soorten tatoeages gezien van symbolen tot tekst in kleur en zonder kleur, simpel en ingewikkeld. Persoonlijk en levenswijsheden om te herinneren of om naar te leven. Het kunnen korte woordjes zijn zoals “Believe” of hele zinnen, ik heb zelfs al eens een hele Tibetaanse mantra gezien.

Kleine S
Kleine S

Soms blijft er even iets hangen zoals ook deze keer vanuit een volledige zin, een zin in twee delen “Be the one to guide me” een vraag om door het leven geholpen te worden waarbij in haar ogen kijkend te zien is dat ze een duidelijk doel en misschien zelfs wel route lijkt te hebben om door het leven te gaan. In haar blik lag wel een onderzoekend maar geen onzeker gevoel dus of ze zocht naar mijn reactie op haar aanwezigheid of dat ze stiekem toch zocht naar mogelijke ‘guidance’ van mijn kant is niet helemaal zeker te zeggen.
Het tweede deel van de zin heeft een veel donkerdere ondertoon “but never hold me down” een dwingende vraag om niet aan banden of sterker nog aan de ketting gelegd te worden maar juist om de vrijheid te geven.
Komt zo’n stukje tekst uit eigen ervaring(en) uit het verleden? Is het een angst voor wat nog niet gebeurt is?
Het zijn van die vraagjes die soms even bij mij blijven hangen na zien van een tekst vastgelegd op iemands lichaam.
Betreffende mijn ‘guidance’ indien gevraagd help graag iemand zijn of haar pad te vinden al zal het vooral zijn om die persoon zelf het pad te laten vinden door vragen met wedervragen te beantwoorden maar ook voor al deze vragen of ze beantwoord worden of niet heb ik daarvoor de passende tekst reeds getatoeĆ«erd zien staan want met het verstrijken van de tijd geldt immers ook hier

This too shall pass
This too shall pass