Net als iedere fotograaf (en videograaf) wil ik een bestand van modellen die meteen binnen 15 minuten kant en klaar staan bij bericht dat ik een nieuwe shoot/ serie in gedachten of een opdracht te vervullen heb. De realiteit is dat veel modellen niet puur model zijn maar ernaast nog een normale baan of studie hebben waar ze tijd aan moeten besteden.
Uiteraard beperkt zich dit niet tot modellen alleen maar tot een volledig team waar dit nodig bij de uitvoering van een idee of opdracht zoals make up artists, stylisten en soms zelfs decorbouwers allen die ook last kunnen hebben van de tijdsbestedingen die ook modellen in hun beschikbaarheid beperken.
Zelf heb ik ook van die tijdsbeperkende factoren zoals elders op mijn site te lezen is waardoor het mes aan twee kanten snijdt en het vaak wat langer duurt tot de shoot er is.
Al met al neemt het natuurlijk niet weg dat ik toch bezig blijf met de ideeën die door mijn gedachten gaan, de inspiratie opgedaan van ervaringen en andere uitvoeringen die mijn gedachtespinsels benaderen. En uiteraard hoewel verwacht maar zeker niet onbelangrijk te vermelden de bereidheid om mensen modellen te helpen met de wensen en ideeën zoals zij die in een foto willen zien.