Een nieuw jaar, een nieuw decennium, een mooi punt om de bubbels te vergeten. Nee, niet de bubbels in jouw champagne, biertje of frisje maar de bubbel(s) waarin je leeft.

De wereld om ons heen blijkt hardnekkig in hokjes te blijven denken en op internet doen de #SocialMedia daar volop aan mee, ze proberen ons zoveel mogelijk in een bubbel te plaatsen waar we kunnen zwelgen in eigen (on)gelijk.
Bijna alles is erop gericht om binnen je eigen (on)gelijk te blijven en de afstand naar die arme sloebers met ander idee, inzicht of beleving te vergroten. Zelfs van die mooie ‘netwerk’ sites zoals het ondoorgrondelijke en al vaker gehackte LinkedIn wil jou binnen een bubbel houden met gelijkgestemden zodat je denkt dat je goed bezig bent en iedereen dol is op jouw idee├źn.
Al deze sites en apps hebben hun verdienmodel zo ingericht dat jouw bubbel verstevigd wordt en jij minder echt contact hebt met een ander die niet aan jouw dubbelwensen voldoet.

Het is goed voor je om een ander beeld te zien en een andere beleving te horen/ zien en misschien wel te ervaren in plaats van alleen maar je eigen (on)gelijk bevestigd te willen zien binnen deze #SocialMedia.

Dus vergeet de bubbels kijk verder en wordt weer een open mens in 2020

#Proost!