De wereld draait door maar het TV programma stopt en na een week verlof (van twee weken) in deze rare dagen van Corona/ COVID-19 is het toch tijd om een bericht te maken. Aan het begin van het jaar had ik plannen voor deze en volgende week, woeste plannen en ideeën schoten door mijn hoofd, plannen en ideeën voor een kleine verbouwing misschien, voor fotoshoots en misschien ook nog wel een dagje uit naar foto beurs.
Zoals voor iedereen zijn deze plannen reeds enige tijd verwezen naar de prullenbak of op zijn best ‘ on hold’ gezet.

Waarom het verlof aangehouden als er toch niks van de plannen komt? Verschillende redenen, omdat ik een ruim overschot aan weg te werken verlofuren heb, omdat het dan rooster dan misschien even twee weken makkelijker is voor de werkgever indien er gekozen moet worden voor verplicht thuisblijven en toch ook niet onbelangrijk omdat ik besmetting zoveel mogelijk wil voorkomen, voor mijzelf, voor mijn ouders, voor collega’s, iedereen in mijn omgeving.
In deze dagen is elk kuchje, hoestje, snuifje, snottentje, niesje verdacht terwijl het zoveel anders ook kan zijn, ook ik heb al die dingen wel vaker zonder dat het echt iets is maar beter het zekere voor het onzekere.
Dus ondanks dat ik de plannen en ideeën die ik had voor deze twee weken niet kan doen zijn er voor zowel mijzelf als mijn werkgever voordelen aan het houden van het verlof.

De wereld draait door maar het TV programma stopt, maar de wereld gaat veranderen op veel manieren en iedereen gaat het merken. Hoe erg en hoe zwaar de veranderingen gaan zijn is nog koffiedik kijken maar dat het voor iedereen op de ene of de andere manier merkbaar zal zijn is duidelijk. Van je favoriete broodjeszaak die er niet meer is tot je baan die misschien vervalt.
De nu noodgedwongen digitale (thuiswerk) revolutie maakt dat er anders gekeken zal gaan worden naar kantoorconcepten zover dat niet al voorzichtig werd gedaan maar dit gaat misschien toch net weer anders bedacht worden dan aan het begin van dit jaar. Tekorten aan onderdelen, apparaten en grondstoffen laten anders kijken naar de supply chain en het productieproces.
De wijze van boodschappen doen vraagt ons beter te denken over de inhoud van de voorraadkast en het aantal rollen wc-papier dat we nodig hebben. Het eerst gevonden moment van #AH thuisbezorgd stond gisteren bijvoorbeeld op 16 april (over ongeveer 3 weken!)

In deze dagen zijn ook een aantal dingen duidelijk geworden, #hetgezondeverstand van ‘de Nederlander’ is niet zo gezond, de jeugd is niet zo goed opgevoed als de meeste ouders denken, voor die jongeren denk ik zelf aan de Indiase aanspreek methode (zie het clipje van RTL Nieuws) asl werkzame opvoedkundige oplossing daarvoor.

De wereld draait door maar het TV programma stopt. De wereld gaat veranderen maar hoe het straks zal zijn weten we nog niet.
De wereld draait door in haar vaste stramien maar de wereld heen gaat weten we nog niet het is: Bestemming onbekend.