In het submenu van deze pagina vindt je een keuze aan voorbeelden van Diebe’s werk, kies wijs šŸ™‚

Zoals je kan zien gebruik ik enkele foto’s als achtergrond voor de website met een fotografie en/ of opdracht term en een korte omschrijving. Er zijn heel veel termen en sommige worden dubbel gebruikt voor hetzelfde en sommige fotostijlen hebben veel termen om ze te beschrijven. Ik heb er slechts 5 uitgekozen en je zult lezen dat de ene term de andere niet uitsluit of andersom. Uiteraard zijn de foto’s allen gekozen uit eigen werk.

Cosplay

Een fotografiestroming waarin het model (of de modellen) een fictief, meestal op de japanse hentai animaties gebaseerd persoon of figuur nabootsen. Volgens sommigen vallen ook de Goth, Vampier en Dark Beauty stromingen hieronder. Ze zijn zeker in voorbereiding en opzet van de shoot verwant. Aangezien er veel geĆÆnvesteerd wordt in zowel make up als in kleding en soms zelfs ook nog in de set is dat natuurlijk niet een ‘dat doen we zomaar even tussendoor’ fotoshootje.

by Diebe
by Diebe

Fashion

De bekendste term is vast wel Fashion mede natuurlijk door het tv programma “Hollands Next Top Model” en de verschillende internationale varianten daarop, een duidelijk op de mode gerichte vorm van fotografie die bedoeld is om de trends van het komende seizoen te promoten, hoewel het vaak eenzelfde soort foto’s betreft zijn er gelukkig ook zo af en toe fotografen (en opdrachtgevers) die buiten de gebaande paden durven te stappen en concepten te lenen uit andere fotografievormen.

by Diebe
by Diebe

Natuur

Een geheel andere variant is de natuurfotografie, voor de meesten beginnend als een rustgevende hobby waarin men veel buiten is en het geduld beloond kan worden met mooie momenten en prachtige afbeeldingen. Sommige fotografen hebben van deze rustgevende hobby een spannende baan weten te maken. Kennis van de natuur en het gedrag der dieren is wel een noodzaak om op BBC kwaliteit te kunnen komen zonder afhankelijk te zijn van geluk, hoewel geluk altijd een factor zal blijven spelen om alle elementen samen te laten komen die een foto veranderen in die speciale plaat.

by Diebe
by Diebe

Artistiek

Een ruim begrip voor wat meestal ‘vrij werk’ en/ of kunst genoemd wordt. De bekendste variant is natuurlijk het artistiek naakt waarbij de schoonheid van menselijk lichaam benadrukt wordt in tegenstelling tot de seksualiteit. Vaak vindt je in artistiek elementen van Fashion en Cosplay terug (of andersom).

by Diebe
by Diebe

Commissioned

Oftewel vertaald: in opdracht. En de opdracht kan natuurlijk van alles zijn. variĆ«rend van mensen, dieren, dingen tot evenementen en gebeurtenissen. Van de bovenstaande termen is de meest koppelbare term aan Commissioned natuurlijk Fashion. Belangrijk is hiervoor is het contact met de opdrachtgever om goed te begrijpen wat deze graag wil zien, welke stijl er gewenst is, welke sfeer ze uit moeten stralen (en waarvoor de foto’s gebruikt worden).

by Diebe
by Diebe