Al lang hik ik er tegen aan dat ik naar IJsland wil, het waarom is mij ook niet helemaal duidelijk maar het eiland fascineert me. Het is hoe je de reis ook maakt een dure reis, als je de reisbrochures nakijkt ziet je al snel boven de vier cijfers voor de komma.
Natuurlijk wil ik de reis het liefste maken in een soort volledige vrijheid van een #Roadtrip, een van de opties daarvoor zou zijn om eerst een ruime 950 kilometer te rijden Hirtshals (Denemarken) en vandaag daar op zaterdag om 15:00u met de boot te vertrekken naar IJsland met een (korte) tussenstop in Thórshavn op de Faeröer eilanden. Om het zo maar te noemen een #Road&Boattrip.
Benodigdheden een goede auto (met indien reis niet in juni, juli of augustus winterbanden), nu heb ik nog wel vertrouwen dat mijn oude Skoda Fabia met zijn meer dan 250.000 op de teller dit toch wel probleemloos aan zou kunnen zonder uit elkaar te vallen in losse onderdelen, bovendien heb ik toch geen financiën om naast zo’n reis dan ook nog een Yeti of laat staan een Kodiaq aan te schaffen… 

Een van de opties is natuurlijk nog een Fly-Drive, verschillende configuraties en combinaties maken het redelijk onoverzichtelijk wat de beste/ goedkoopste optie is. Net zoals veel andere reisbestemmingen is er ook een hoog en een laag seizoen dat de prijs beïnvloed net zoals het aantal personen dat zich in het reisgezelschap bevindt.
“Ga je alleen?” een vraag die me gesteld is. Hoewel ik open sta voor medereizigers (men mag zich melden via de bekende kanalen) ben ik alleen (vrouwen hebben de neiging de verkeerde man te kiezen) dus alle plannen gaan uit van alleen reizen. 
Uiteraard gaat de camera mee, zoals ik het nu zie de oude vertrouwdeSony al zou ik daar dan nog een zoomlens bij willen hebben in de categorie “zo wat een kanon” om eventueel een mooie close up van een papegaaiduiker te maken.

Er is nog heel veel onzeker, de route, de wijze, de periode, de duur, heel misschien wel met medereiziger maar vast staat dat de reis voor 31 december 2018 gemaakt gaat worden. 
Er zijn veel dingen waar ik niet heel zeker over ben maar dat ik deze reis moet afstrepen van de to-do-list, bucketlist of hoe je het ook wil noemen is een van de dingen waar ik heel zeker van ben.