Onlangs heb ik bij Saal digitaal een afdruk van een van mijn foto’s besteld omdat ik er € 50,00 korting op zou krijgen indien ik een review over zou schrijven. Een actie van dit Duitse bedrijf die de Nederlandse markt wil veroveren en naamsbekendheid wil opbouwen.
Ik dacht waarom ook niet, ik heb wel vaker een mening, ik mag wel eens vaker iets bestellen en ik wil nog wel eens een foto afgedrukt hebben omdat een afdruk toch anders kijkt dan een beeldscherm.

De eerste keuze die ik moest maken was welke foto af te laten drukken en met een reisje (zie (zie vorig bericht) in het vooruitzicht waar mogelijk nog een mooie foto uit zou komen heeft die keuze enige tijd op zich laten wachten maar uiteindelijk heb ik toch een keuze kunnen maken.

Het bestelproces

Om je product te bestellen ga je natuurlijk naar de website en daar kun je kiezen 1) via de website bestellen of 2) een (tool) (stukje software) downloaden en installeren en via die tool bestellen, ik heb keuze 2 genomen.
De tool werkt prima, je kan door al je mappen bladeren en je ziet miniaturen om je af te drukken foto(s) uit te kiezen, de tool geeft duidelijk aan of de foto qua kwaliteit voldoet aan de afdruk mogelijkheid die je hebt gekozen. Kortom als je weet wat je wil klik je er makkelijk doorheen naar betaling.
Ik heb gekozen voor een afdruk op Alu-Dibond 40 x 50, met Standaard ophanging inclusief verzending € 50,85 (dus nog €0,85 bij te betalen)

De betaling

Zodra je de foto gekozen hebt kom je bij het bestellen natuurlijk een keer op het punt dat men wil dat je betaald. Daar heeft Saal digitaal voor de Nederlandse markt een min puntje, je kan alleen met creditcard of Paypal betalen, waar ik voor de laatste heb gekozen. Niet noodzakelijk een probleem de internet besteller van tegenwoordig heeft vast wel een van beiden of beiden maar in Nederland zijn we toch nogal dol op IDEAL.

Het eindproduct

Na enige dagen lichte onzekerheid, ik had de bestelling op zondagavond ingevoerd en hoewel de tool een bestelbevestiging gaf kreeg ik het verzendbericht en de factuur pas de donderdag erop. Gelukkig vrij snel daarna namelijk zaterdag stond er een jongeman van DHL op mijn deur te bonken om het pakket af te geven.
Dan komt het openmaak moment, het bestelde zat er inderdaad in, goed ingepakt met een extra plak karton tegen eventueel buigen tijdens transport. De standaard ophanging ook wel bekend als spiegelophangsysteem ruim voldoende met nog 2 stootknoppen voor de onderste hoeken.

 

De prijs/ kwaliteit

De foto is goed (zoals ik hem op scherm ook heb) afgedrukt en met het bijbestelde en geleverde ophangsysteem goed op te hangen. Uiteraard heb ik ook even snel gekeken naar prijzen bij andere aanbieders voor deze review en Saal digitaal zit met de prijs redelijk op hetzelfde prijspijl als de andere aanbieders en misschien zelfs wel een tikkeltje eronder.

Conclusie

Is het een optie jouw foto(‘s) bij Saal digitaal te laten afdrukken? Dat is het, de foto die je besteld krijg je netjes afgewerkt, goed verpakt en je hebt het waarschijnlijk gewoon met een week in huis dus daarmee zeker de moeite van het overwegen waard als je een eigen werk foto aan de muur wil hebben.